Öppettider & Bokning

Vi har öppet fredagar, lördagar i oktober, november och december.
Bokning sker via mail info@restaurangrot.se eller telefon 073-416 33 81

Varmt välkomna till Restaurang Rot!
Hoppas vi ses!

Mat & Dryck

En middag på ROT är intim och personlig, med gemenskap i fokus. Så mycket som möjligt ska produceras och tillverkas på Gotland. Från möbler, tallrikar, arbetskläder och glas – till råvarorna som serveras på den fasta menyn, som förändras efter inspiration och säsong.

Rätterna ser olika ut från dag till dag, och består utav lokala råvaror som Gotlands bönder har att erbjuda efter säsong. Vår dryck är omsorgsfullt utvald från likasinnade producenter och odlare som värdesätter det småskaliga.

- Fast meny 850:-
- Dryckespaket 750:-
- Alkoholfritt dryckespaket 350:-

Idén bakom ROT/Restaurang ROT

En middag på ROT är intim, med gemenskap i fokus. Jag vill fokusera på ett nära samarbete med lokala bönder och hantverkare. Så mycket som möjligt ska produceras på Gotland. Från möbler, tallrikar, arbetskläder och glas – till råvarorna på den fasta menyn, som förändras efter inspiration och säsong.

ROT föddes efter min 340 mil långa cykelresa genom Sverige, i jakt på inspiration. Jag hade tröttnat på det jag älskar - matlagning - och behövde återupptäcka vad det var som en gång fick mig att förälskas i kockyrket. Längs vägen stannade jag till hos bönder och producenter för att laga mat på deras råvaror och inspireras av deras sätt att se på mat. Det var så jag hittade till Norrlanda.

Under min resa träffade jag glasblåsaren Jennie Olofsson, och tillsammans påbörjade vi samarbetet ”Mat på glas”, som blev startskottet till att jag valde att starta upp en restaurang i lilla Norrlanda. Det är lite kul att jag behövde cykla genom hela Sverige för att hitta min plats på Gotland. Tanken med att ha ett enda stort gemensamt bord är att väcka intressanta samtal. Vad är väl ett bättre sätt att lära känna varandra på än över en middag? Människorna jag mötte under min cykelresa genom Sverige var personer jag aldrig skulle ha träffat i min vardag annars. Våra olikheter och vår öppenhet för att lära av varandra, tog matlagningen till en ny dimension. Och plötsligt var min inspiration tillbaka. Den nyfikna känslan de mötena gav vill jag ta med till det här bordet.

Välkomna!
Luqaz Ottosson